header foto header foto header foto header foto

Sportzomer!

Corona heeft ons voorjaar gestolen! Ieder team dat in lijn lag voor een kampioenschap moet dit volgend jaar opnieuw zien waar te maken…Ieder team dat het zwaar had in zijn klasse…..heeft klasse behoud cadeau gekregen…Zo  speelt heren Veteranen A volgend jaar weer hoofdklasse!

Inmiddels traint iedereen weer, maar zit de zomervakantie er ook al aan te komen. Een zomervakantie waar velen naar Hintergarten zullen gaan. Is er dan nog wel iets leuks te doen?

Trainingen!
Hockeyclub Zevenbergen heeft besloten om tijdens de zomervakantie beide velden open te stellen. Zo kan ieder team, nieuwe team of een samengesteld team trainen. Dat moet wel gecoördineerd gebeuren en altijd onder leiding van een trainer. Als bestuur zullen we de laatste stand van zaken vertalen naar de mogelijkheden om te trainen.

Clubhuis open!
We kijken naar mogelijkheden om ook het clubhuis ’s avonds en in het weekend te openen. Afhankelijk van de verruiming van de richtlijnen kunnen we weer omkleden of na de training gezellig bijkletsen onder het genot van een drankje. Ook hier volgen we de richtlijnen en zullen we de laatste stand van zaken vertalen naar de mogelijkheden voor het gebruik van het clubhuis.

What’s next?
Alleen trainen is ook maar zo wat….HCZ onderzoekt de mogelijkheden om een kleine interne zomercompetitie op te zetten van oude teams, nieuwe teams of mix teams. Daarnaast zijn we serieus aan het onderzoeken of we twee keer een week een hockeykamp kunnen organiseren op ons eigen complex! De gesprekken met de organisator daarvoor lopen al. We weten dat het kort dag is…..maar jullie gingen toch nergens naar toe…toch?

Zo hebben we nog wel wat ideeën, maar die worden nog uitgewerkt. Hebben jullie ideeën…..deel ze met ons! Wij zorgen dat leuke ideeën uitgevoerd worden!

Gelukkig zijn er geen coronaregels tegen gezelligheid! Hockeyzomer 2020 wordt een topzomer!

Zin in de uitdaging!?

Daar is ie dan….Na een lange tijd van nadenken, discussiëren en brainstormen met de KNHB, hockeyprofessionals, ervaren hockeyers, spelers, ouders en coaches mag ik met trots het nieuwe HCZ Hockeyontwikkelingsplan presenteren (zie bijlage)!

Zoals beloofd zijn we all-in gegaan en hebben de lat hoog gelegd om spelers de kans te bieden zichzelf optimaal te ontwikkelen en vooral het maximale plezier uit dit spelletje te halen. Het nieuwe plan voor onze hockeyontwikkeling gaat uit van de laatste inzichten in hockeytechnieken, maar ook van het verbinden van onze mooie sport met andere sporten en nieuwe digitale technieken.

De kern van het HCZ Hockeyontwikkelingsplan gaat uit van het maximaal ontwikkelen van de talenten van spelers, plezier in het spel, focus op de jeugd, sterke ontwikkeling en ondersteuning van trainers & coaches en een bredere betrokkenheid van ouders.

Om het maximale uit spelers te halen willen we, waar mogelijk, kijken of we sterk gemotiveerde spelers en/of sterk ontwikkelende spelers de kans kunnen bieden een extra stap te maken. Dat betekent dat we bij teamindelingen willen kijken naar het slim samenbrengen van spelers en dat we proberen meer prestatiegerichte teams en meer breder georiënteerde teams samen te stellen indien er voldoende spelers zijn. Op die manier kunnen we alle spelers op hun eigen niveau uitdagen en plezier in het spel geven.

Wij krijgen er in ieder geval veel energie van! Hopelijk krijgt u dat ook na het lezen van het plan! We hebben geprobeerd het kort te houden en alleen de essentie op te schrijven. De laatste uitwerking van de details doen we graag met eenieder die ook enthousiast wordt van dit plan en die graag wil meehelpen om dit te realiseren. Wil je onderdeel zijn van deze nieuwe ontwikkeling geef dat dan aan bij het bestuur! Spreek ons aan of stuur een mailtje. Ook als je twijfelt en nog niet goed weet wat jij precies zou kunnen bijdragen kunnen we je informeren over de mogelijkheden.

Veel lees- en hockeyplezier!

Guus Govaart
Voorzitter Hockeyclub Zevenbergen