header foto header foto header foto header foto header foto
 

Veldhockey

Veldhockey is een teamsport waarbij het de bedoeling is om zoveel mogelijk doelpunten te maken door met een hockeystick middels een slag, push of flats te scoren in het doel van de tegenstander. 


Het spel wordt gespeeld op een (kunstgras)hockeyveld van 91,40 meter lang en 55 meter breed. Veel landen hebben clubcompetities voor junioren en senioren. Een wedstrijd wordt gespeeld tussen 2 teams van maximaal 16 spelers, waarvan er maximaal 11 tegelijkertijd in het veld mogen staan. De overige 5 spelers, wisselspelers genoemd, mogen in elke willekeurige volgorde gedurende de wedstrijd onbeperkt gewisseld worden. 

Veldhockey wordt gespeeld in de periodes september t/m december en maart t/m juni. In de wintermaanden december t/m februari wordt er zaal hockey gespeeld (zie pagina zaalhockey).

Spelregels

Via de onderstaande link kunt u de spelregels downloaden. 


Spelregels in een notendop

Dit boekje is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over hockey. Je kunt het lezen als handleiding voor beginnende hockeyers en voor ouders van hockeyende kinderen die het spel beter willen leren begrijpen.

De uitleg is zo kort en leesbaar mogelijk gehouden en bevat dus niet de volledige regelgeving. Hiervoor verwijzen wij naar het officiĆ«le reglement veldhockey.