header foto header foto header foto header foto header foto

Tijd voor een nieuwe voorzitter!

20-9 Nieuws

Zo’n 6 jaar geleden is de hockeyclub begonnen met een lange(re) termijnplan voor de hockeyclub. Een strategisch plan voor de ontwikkeling van het hockey, de organisatie en accommodatie. Zo’n 6 jaar later hebben we veel weten te bereiken. Voor hen die het inmiddels al normaal vinden of niet anders weten….We hebben de volgende zaken inmiddels al gerealiseerd: speeltuin, terras, gerenoveerd clubhuis, 2e waterveld (komt in orde), nieuw tenue, diverse nieuwe grote sponsoren, nieuw hockeybeleidsplan, rookvrij, cashless, financieel gezond, nieuwe organisatie, etc.

Zes jaar zijn ook twee bestuurstermijnen. In 2017 ben ik aangetreden als voorzitter. Mijn gedrevenheid als speler, ouder en ondernemer heb ik geprobeerd te combineren met mijn ideeënstroom waarbij ik continue mogelijkheden zie om te verbeteren. Dat heb ik naar eer en geweten gedaan, waarbij ik het niet altijd makkelijk vond om oplossingen te vinden die iedereen passen. Gelukkig hebben we een grote groep leuke vrijwilligers die alle ontwikkelingen in goede banen wisten te leiden. We krijgen echter ook regelmatig goede ideeën voorgelegd door leden en ouders waar we helaas nog niet de mankracht voor hebben. Heeft u een idee? Heeft u een beetje vrijetijd?

Terugkijkend op deze periode voel ik de trots over wat we met z’n allen hebben weten te realiseren en waar de club nu staat. Ik heb het idee dat we er als hockeyclub beter voorstaan dan 6 jaar geleden (ondanks een corona- en energiecrisis). HCZ is een mooie, goedschalige hockeyclub. Er ligt een mooie basis waar al druk op voortgeborduurd wordt en ik zie veel nieuwe gezichten en nieuwe energie. Gaaf!

De fase waarin we de basis nu moeten uitbouwen vraagt meer om bestendiging dan om verandering. Ik ken mijzelf goed genoeg om te weten dat mijn kracht ligt in verandering en niet in bestendiging. Tijd voor een nieuwe voorzitter. De eerstkomende ALV heb ik twee bestuurstermijnen gediend en is het tijd voor nieuw bloed. Dat betekent ook dat er weer wat te kiezen valt! De komende periode zal het bestuur u informeren over hoe die verkiezing gaat lopen.

Ik zal mijn lieve bestuursgenootjes missen! Wees aardig voor ze! Zelf blijf ik gewoon speler en ouder….en dus betrokken…!

Bedankt voor uw vertrouwen!

Groeten,

Guus Govaart