header foto header foto header foto header foto header foto
 

Behaal je IVA certificaat

18-9 Nieuws Beste seniorspelers, ouders van jeugdleden en een ieder die af en toe een bardienst draait,

Nu het clubhuis weer open is en alle teams weer bardiensten draaien, willen we even de aandacht vragen voor het behalen van je certificaat Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA). Het is voor ons als club van groot belang dat we ons houden aan de regels omtrent verkoop van alcohol om zo onze vergunning te behouden en boetes te voorkomen. We zijn verplicht om op tijden, dat er alcohol geschonken mag worden, iemand achter de bar te hebben staan met het IVA certificaat. Dit certificaat dient in het clubhuis aanwezig te zijn.

Volg de gratis E-learning & behaal je certificaat
Hier kan je gratis de E-learning volgen en je certificaat halen: www.nocnsf.nl/iva.Dit kost je maximaal 20 minuten, zo gepiept. Maak een account aan, volg de instructies en doe de test. Het behaalde certificaat kan je downloaden en mailen naar [email protected]. Wij printen dit voor je uit en zorgen dat het certificaat in een map achter de bar komt. Het persoonlijke certificaat kun je ook zelf uitprinten en gebruiken bij mogelijke bardiensten bij andere verenigingen. 

Oude certificaten
Mocht je in het verleden al een certificaat hebben gehaald (deze kan je waarschijnlijk in je e-mail terugvinden), dan ontvangen wij graag een kopie op [email protected]. HCZ heeft geen kopie├źn van certificaten in haar bezit en we willen een nieuwe map aanmaken. Een certificaat heeft geen geldigheidsdatum, maar het advies is om het certificaat opnieuw te halen als het ouder is dan 2 jaar. Wet en regelgeving kunnen inmiddels weer veranderd zijn.  

Belangrijke aandachtspunten 
  • Op zaterdag voor 15.00 uur en op zondag voor 12.00 uur mag er géén alcohol verkocht of genuttigd worden! Dit geldt zowel voor de leden als voor de coaches/supporters/ouders van leden.
  • Vraag een jongere altijd om een ID bewijs als er alcohol wordt besteld. Het is ontzettend moeilijk in te schatten of jongeren 18+ zijn en de gevolgen voor de club zijn groot.
  • Haal je IVA certificaat en mail deze naar de club.  
En wordt je helemaal enthousiast van achter de bar staan en zou je hierin een actievere rol willen, neem dan ook vooral even contact met ons op! We zijn dringend op zoek naar extra barondersteuning, misschien iets voor jou?

Bij voorbaat dank voor je medewerking! 

Namens het bestuur en de barcommissie,  
Wim van Broekhoven en Laura Lormann-Zwartelé

18-9-2022 Nieuws